Pósteleki Szabadidőpark

A Pósteleki Szabadidőpark Békés megyében három város Békéscsaba, Gyula, Békés ölelésében fekszik. A hely a XIX. században a Wenckheim család gerlai birtokának része volt. 1895-ben ismét jelentőséget kapott, amikor Wenckheim Krisztina grófnő feleségül ment gróf Széchényi Antalhoz. Krisztina hozományul a szülői birtokokhoz közel fekvő, erdőben gazdag cca. 3000 hold nagyságú pósteleki birtokrészt kapta meg. Bár a II. világháború végzetes pusztítást okozott a kastélyban és környezetében, de az ma romjaiban is impozáns látványt nyújt. E történelmi hangulatot árasztó, gyönyörű adottságokkal rendelkező, nyugodt környezetben várjuk kedves vendégeinket! A kastélypark az eredeti állapotnak megfelelően folyamatosan megújul. Mindenkit szeretettel várunk, aki a természetben szeretne pihenni, regenerálódni és felüdülni. Rohanó, stresszes világunkban nem lehet más választásunk, mint visszakanyarodni oda, ahonnan indultunk: a TERMÉSZETBE.
 
Ismerje meg szolgáltatásainkat és legyen a vendégünk!
 
 
A Weinckheim kastély és az uradalom park-maradványa 1989 óta természetvédelmi terület. Különleges fafajai között megtaláljuk a megye legnagyobb vasfáját, a vörös levelű bükköt, a mocsári tölgyet és a hatalmas kocsányos tölgy egyedeket. Tűzrakó helyek, asztalok, padok, az erdő bejáratánál egy hangulatos erdei büfé várja Önöket.
 
Parkerdő
 
Különleges fafajai között megtalálhatjuk többek között a megye legnagyobb vasfáját, vörös levelű bükköt vagy a mocsári tölgyeket és a hatalmas kocsányos tölgy egyedeket. A régi sétány és a kastély tó rekonstruálása mellett, a romos kastély környékének megtisztításával, tűzrakó helyek, padok kihelyezésével, továbbá az erdő bejáratánál egy hangulatos, erdei büfé létesítésével biztosítjuk a kirándulók, túrázók kényelmét.
 
Kemping
 
Kemping a Parkerdő szélén fekszik, összesen 150 főt tud fogadni. Parkosított belső terület, 24 órás portaszolgálat, büfé, jól felszerelt közös konyha, elektromos csatlakozási lehetőség, őrzött parkoló várja a pihenni vágyókat. A sátorhelyek, lakókocsi helyek mellett telepített sátrainkban 50 főt tudunk elhelyezni. A létesítmény azoknak a kedves vendégeinknek nyújt maradéktalan feltöltődést akik, szeretik a természetet és szeretnének elszakadni a város zajától, annak rohanásától, s szeretnék megtapasztalni azt a nyugodtságot és békességet, amit csak a természet közelsége teremthet meg.
 
 
Korcsolyapálya
 
Időjárástól függően egész évben használható műanyag borítású korcsolyapálya egyedülálló a megyében. Kölcsönzővel és büfével is rendelkezünk. Színes programokkal, kellemes zenével várunk mindenkit. Téli időszakban (decembertől – januárig) Békéscsaba Fő terén állítjuk fel, melynek közvetlen környezetében a karácsonyi vásár van.
 
 
Mókus Csárda
 
A Pósteleki erdő szélén lévő Mókus Csárda, gyönyörű ősfás környezetében, elegáns, minden részletében finoman kidolgozott kialakítással várja kedves vendégeit. A csárda a Pósteleki Szabadidőpark része, mely a parkerdőben található hajdani Wenckheim kastélyrom közvetlen szomszédságában helyezkedik el.
 
Ez a történelmi légkör visszatükröződik a Csárda belső berendezésében és hangulatában is. A múlt század közepétől működő étterem sok éven keresztül zárva tartott. 2011. április 1-től, 13 év után, ismét várja régi és leendő vendégeit. A Csárda teljes befogadó képessége 230 fő. A külső, homlokzat előtti terasz 60, a nagyterem 80, míg a nagyteremmel összenyitható belső terasz 90 fő befogadását teszi lehetővé.
 
A konyha hagyományos házias ízekkel, a viharsarki tájegységre jellemző, tájjellegű ételekkel várja vendégeit.
 
Nyári szezonunkban minden hétvégén változatos grill ételekkel vár minden kedves vendéget a grill teraszunk. Faszénen készült ételeink az otthoni grill ízeket kelteti a tányérunkon. Természetesen a szabadtűzön, bográcsban készült pörköltek sem maradhatnak el. Készül itt marha-, szarvas-, birka- vagy akár pacal is.
 
Amikor betérnek hozzánk, szánjanak rá elég időt, élvezzék a nálunk töltött órákat, merüljenek el a gasztronómia kínálta élvezetekben, az étterem hangulatában és a külső környezet felfedezésében.
 
 
Programok
 
Egész évben vállaljuk lakodalmak szervezését és kivitelezését, de partnertalálkozók, céges évfordulók, csapatépítő tréningek és sportnapok szervezőinek is ideális otthont nyújt a szabadidőpark. Sportnap közt említjük a paintball –t, focit, kézilabdát és röplabdát, hiszen rendelkezünk helyszínekkel hozzá. A homokos pályánk alkalmat ad, akár kézilabda, akár röplabda, akár foci mérkőzések megrendezésére is, hiszen méretéből adódóan mindhárom pálya kialakítható. A kitűnő minőségű füves pálya lehetőséget kínál, kisméretű – 40x20-as pálya 3x2-es kapuval pálya kialakítására is. Új létesítésű öltözők teszik e szolgáltatásunkat még komfortosabbá.
 
 
Játékpark
 
Játékparkunk nyári szezonunkban minden nap várja a ki látogatókat. A Pósteleki játékpark teljes kikapcsolódást nyújt a kicsiknek és ez által a felnőtteknek is egyaránt. Található több állásos kötélpálya, légvár, trambulin, homokozó, körhinta, óriás- sakk és malom, azaz minden, amivel egy gyermek le tudja kötni magát. Kiváló helyszín születésnapok vagy céges rendezvényen résztvevő gyermekek számára.
 
Vadaspark
 
A mini vadaspark és kisállat simogató elsősorban a gyerekeket várja. Célunk, hogy megismerjék, testközelből lássák a kedves állatokat. Folyamatosan bővülő állatcsaládunk (őz, szarvas, kecske, birka, szamár) egész évben várja a ki látogatókat.
 
 
Túrák
 
Lehetőség van 3 különböző túraútvonal megtételére az erdőben melyek táblán található térképek segítségével könnyen bejárhatóak gyalog, kerékpárral vagy egy hangulatosabb lovas hintóval is. Helyi idegenvezetőnk külön kérésre, múlttól a jelenig egy igazán figyelemlekötő bemutatást tart a parkerdőről.
 
Weboldal készítés, szerkesztés | Webbolt bérlés - Sikeres webboltok | Domain regisztráció és tárhely szolgáltatás
Design by studio7designs